ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Οι ψείρες είναι μικρά γκρίζα έντομα μεγέθους 3-4mm. Χωρίς φτερά. Προσκολλώνται στα μαλλιά χάρη σε τρία ζεύγη μικρών σφιγκτήρων. Ζουν μέσα στο τριχωτό της κεφαλής του ανθρώπου και τρέφονται με αίμα διογκώνοντας τον. Αυτά τα τσιμπήματα προκαλούν τοπική φαγούρα. Οι ψείρες αναπαράγονται πολύ γρήγορα.


Ζουν 30 έως 40 ημέρες στο τριχωτό της κεφαλής. Μια θηλυκή ψείρα γεννά 200 έως 300 αυγά στη ζωή της. Τα αυγά εκκολάπτονται σε 8 ημέρες και στη συνέχεια γίνονται ενήλικες ψείρες σε 10 ημέρες.

Οδηγίες Χρήσης

Ελέγξτε για την παρουσία ψειρών

Επιθεωρήστε τα μαλλιά του κάθε μέλους της οικογένειας χρησιμοποιώντας το ειδικό χτενάκι που περιλαμβάνεται στην συσκευασία και προτιμήστε το φως της ημέρας. Αυτός ο έλεγχος γίνεται πιο εύκολα σε στεγνά μαλλιά. Αρχικά ξεμπλέξτε τα μαλλιά με χτένα ή κανονική βούρτσα. Ελέγξτε με το ειδικό χτενάκι ξεκινώντας από τη βάση των μαλλιών. Ελέγξτε προσεκτικά πίσω από τα αυτιά και στο πίσω μέρος του λαιμού. Καθαρίστε σχολαστικά το ειδικό χτενάκι μετά από κάθε χρήση με χλιαρό νερό και σαπούνι για να αποφύγετε τυχόν επιμολύνσεις.

Εφαρμόστε την θεραπευτική λοσιόν No More Lice για την θεραπεία από της ψείρες και τα αυγά τους.

Εφαρμόστε την λοσιόν σε όλα τα μέλη της οικογένειας την ίδια ημέρα, ώστε να αποφύγετε την μετάδοση. Ψεκάστε την λοσιόν από τις ρίζες προς τις άκρες έτσι ώστε ολόκληρο το τριχωτό να εμποτιστεί με το υγρό.

Αφήστε να ενεργήσει για τουλάχιστον 15 λεπτά

Λούστε τα μαλλιά

Λούστε τα μαλλιά με το συνηθισμένο σας σαμπουάν και ξεπλύνετε με νερό.

Αφαιρέστε τις ψείρες και τα αυγά τους

Αφαιρέστε τα αυγά και τις ψείρες από τα βρεγμένα μαλλιά με το ειδικό χτενάκι.
α. Χτενίστε τα μαλλιά με το ειδικό χτενάκι όσο είναι ακόμα βρεγμένα.
β. Χωρίστε τα μαλλιά σε 4 μέρη από το μέτωπο μέχρι τον αυχένα και από το ένα αυτί στο άλλο.
γ. Χτενίστε λεπτές τούφες μαλλιών τη μία μετά την άλλη με τέτοιο τρόπο ώστε το κρανίο να είναι ορατό ξεκινώντας από την ρίζα των μαλλιών όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κρανίο και αφήνοντας στην άκρη κάθε τούφα που έχετε ήδη χτενίσει.
δ. Αφαιρέστε με το ειδικό χτενάκι κάθε ψείρα ή αυγό που θα βρείτε.
ε.Για να αποφύγετε οποιαδήποτε επαναμόλυνση, καθαρίστε τη χτένα με ένα κομμάτι βαμβάκι ή απορροφητικό χαρτί μεταξύ του χτενίσματος κάθε τούφας μαλλιών και χτενίστε από τις ρίζες προς τις άκρες και από το μέτωπο προς τον αυχένα.
στ. Ξεπλύνετε το ειδικό χτενάκι με σαπουνόνερο και στεγνώστε το.

Ελέγξτε τα μαλλιά μετά απο 9 ημέρες για την παρουσία ψειρών

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μια εφαρμογή είναι αρκετή. Στην περίπτωση παρουσίας ψειρών μετά από 9 ημέρες, επαναλάβετε την εφαρμογή. Δεν υπάρχει κίνδυνος από την επανάληψη της θεραπείας αρκετές φορές.

Απολυμάνετε το περιβάλλον

Απολυμάνετε τα ρούχα και τα αντικείμενα (βούρτσα, χτένα κλπ.) που έρχονται σε άμεση επαφή με το κεφάλι, πλένοντας τα στους 60 βαθμούς κελσίου. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το σπίτι και το αυτοκίνητο και απορρίψτε τη σακούλα της σκούπας.
caution

Προφυλάξεις κατά την χρήση


Να μην χρησιμοποιείται σε περίπτωση αλλεργίας σε κάποιο από τα συστατικά. Μην το χρησιμοποιείτε σε παιδιά κάτω των 2 ετών.
caution

Εγκυμοσύνη και Θηλασμός


Σε γενικές γραμμές σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή θηλασμού, συνίσταται να ζητάτε πάντοτε τη συμβουλή του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν.
caution

Ειδικές προειδοποιήσεις


Εξωτερική χρήση. Σε περίπτωση κατάποσης, ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή και δείξτε το δοχείο ή την ετικέτα. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια και τους βλεννογόνους. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια πλύνετε αμέσως με άφθονο νερό και συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Κρατήστε το προϊόν μακριά από τα παιδιά. Η λοσιόν No More Lice περιέχει ένα εύφλεκτο συστατικό. Χρησιμοποιήστε και φυλάξτε το προϊόν μακριά από οποιαδήποτε φλόγα ή πηγή θερμικού σπινθήρα ή ηλεκτρικής συσκευής σε λειτουργίας (στεγνωτήρα μαλλιών...) Μην ψεκάζετε σε φλόγα ή σε σημείο πυράκτωσης. Μην το εισπνέετε. Χρησιμοποιήστε το μόνο σε καλά αεριζόμενο χώρο. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου.